fredag den 1. august 2008

Så kom Holstebro da i medierne...

På bare 3 dage har Holstebro nået landsdækkende TV ikke mindre end 4 gange... det er da vist ikke sket før...

Først Post Danmark Rundt, som i onsdags startede og sluttede i Holstebro med årets første etape. Det var da godt at vi endelig fik den event til byen, men det tog også sin tid :-)

Dernæst blev det torsdag til både et kedeligt indslag og et godt indslag (mere herom senere)... Nemlig først, at Holstebro sammen med KBH oplever en massiv stigning i østbander og gadetyverier - så pas godt på taskerne piger! Den anden nyhed var om den danske atom/kernefysiker fra Holstebro der var med til at placere target på Hiroshima og Nagasaki (http://nyhederne.tv2.dk/article.php/id-13746752.html)... mere herom senere

I dag fredag blev det så til en virkelig forsidebasker med Hulepindsvin på afveje... http://nyhederne.tv2.dk/krimi/article.php/id-13776042.html

Men ovenpå 4 så store historier, har jeg nu alligevel valgt kun at gå videre med den ene af disse på min blog, nemlig historien om Charles C. Lauritsen, savværkssønnen fra Holstebro der var med ved bordet da der skulle lægges en strategi om hvilke 4 byer der skulle være A-mål, hvilket endte ud i bombningen af Hiroshima og Nagasaki.

Historien startede som en artikel i Dagbladet Holstebro-Struer, og kom så dagen efter i TV2 Nyhederne m.v., hvorefter historien begyndte at tage fart og folk begyndte at bedømme om det var godt eller skidt. Skal vi ikke starte med at slå fast at d. 10. maj 1945 er et par dage siden - og det var altså der mødet fandt sted, meget vand er rendt i åen siden da.

At begynde at gøre sig til dommer over om CCL skal være en helt eller en skurk på baggrund af denne deltagelse finder jeg lidt bagstræberisk, specielt hvis det sker med argumenter med rod i viden der er skabt siden da.

En Atom/Kernefysiker der har haft stor indflydelse på verdenshistorien, og var på "vores egen side", kan da ikke blive kategoriseret som en skurk. Jovist skete der store menneskelige tab, og selve handlingen er jo heldigvis ikke een vi ville gøre efter i dag, men det er ikke det det handler om. På daværende tidspunkt handlede man ud fra den viden man var i besiddelse af på netop det tidspunkt, og ikke viden skabt efter den dag.

Vi var i krig, A-bomben var det "helt store", og det var vores våben mod fjenden. Derfor kan vi kun være stolte af at en dansker var i en situation at han blev indbudt til bordet.

Folk skal dømmes ud fra situationen der var på det tidspunkt at handlingen blev begået, alt andet vil være bagstræberisk og hyklerisk.

Ingen kommentarer: