mandag den 29. september 2008

Lad os få licensen over på skatten

I dag kom der så fra V & S forslag frem om at flytte licensen over på skatten. Et oplæg jeg fandt yderst glædelig, idet vi er mange der har arbejdet herpå i nu snart 10 år.

Ikke alene vil det som nævnt medføre en lang række besparelser på administration, opkrævning og "manglende betalinger", men vigtigst af alt finder jeg det, at vi for fremtiden fordeler "byrden" bedre, hvilket passer mit social-libertarianske hjerte godt.

Hvis licensen flyttes over på skatten sikrer vi, at studerende og lavindkomstfamilier slipper "billigere", og højtlønnede betaler en større del af kagen. Jeg mener dette er i samfundets interesser at alle får lige adgang til vore fælles informationsmedier, og hermed også fjerner grundlaget for "sortseere".

Umiddelbart forstår jeg fint Henriette Kjærs (Kons) holdning med synliggørelsen af hvad vi betaler for, hvorfor de konservative ikke vil gå med. Men hvis den holdning skal leve, så vil det jo også betyde at vi skulle have 100% klarhed over hvad vi betaler til fx kultur, veje, sygehusvæsen m.v. - hvilket jeg umiddelbart mener er en rigtig god idé. Det faktum ændrer dog ikke på at vi fortsat må opkræve det via skatten, ellers ville vi jo blive væltet i regninger for Vejafgift, Sygehusafgift osv...osv...

Nej lad os få samlet de offentlige udgifter, der skal opkræves fra borgerne, på skatten. Herefter har vi så en opgave med at sikre en større synliggørelse på årsopgørelserne, hvorpå der kan noteres hvor meget man har betalt til de enkelte dele af det offentlige system, så man kan se hvad det koster, og hvorfor vi betaler den skat vi gør.

Ingen kommentarer: