lørdag den 4. oktober 2008

Hvad skal vi egentlig med Thyborøn?

I dag havde jeg fornøjelsen af et af mine jævnlige besøge i Thyborøn, men ved ankomsten til byen så jeg med gru, at Lemvig kommune har valgt at sætte grundene vest for Harborørevej til salg til erhvervsgrunde, og jeg kunne ikke lade være med at tænke over hvad idéen hermed egentlig er?

Lad os lige blive enige om hvad Thyborøn er i dag og i fremtiden. Jeg tror de fleste er enige om, hvad enten man kan lide det eller ej, at Thyborøns fremtid nok ikke ligger i selvstændig forsyning indenfor fiskeindustrien, tror man den ligger indenfor andet erhverv alene? Jeg tror man skal prøve at sikre Thyborøn som en stærk turismemagnet i Vestjylland. Turisme ved vi, at vi er gode til i Vestjylland, og herunder ikke mindst i Thyborøn. Skal vi så modarbejde det eller sikre det bedre kår?

Hvad opnår vi ved at lade erhvervsvirksomheder fremstå som portalen til Thyborøn. Uden at træde nogen for meget over tæerne, håber jeg, at de fleste kan se at indgangen til Thyborøn ikke er verdens mest attraktive, der er industri og genbrugsplads ved indgangen, og heldigvis i dag (endnu) udsigt til pæne og attraktive private boliger. Hvis Thyborøn i fremtiden skal være med i front indenfor turisme, tror jeg det er vigtigt at man sikrer at byen tager sig godt ud, allerede fra første meter.

Man kan altid finde plads til alm. erhverv og industri. Det er ikke det der tiltrækker turisterne, derfor mener jeg også at arealerne der nu er sat til salg bør blive reserveret til turisme- og kulturrelaterede bygninger og virksomheder. Det er det der i fremtiden vil være, nok den største, indtægtskilde i de små og mindre havnebyer i Vestjylland. Jo bedre man så klarer sig indenfor turismen, jo bedre muligheder vil virksomheden så herefter få for at tiltrække og fastholde andre erhverv samt indbyggere.

Førstehåndsindtrykket er alfa og omega, også når det gælder turister, så sikre dog at byen tager sig godt ud, i stedet for at tænke kortsigtet og få nogle få håndører for nogle grunde, man om 10-15-20 år vil være trætte af at kigge på, fordi de, måske, gør at Thyborøn vender "bagsiden" ud mod "kunderne". Og hvad hjælper det så med flot bymidte og havn, hvis indtrykket og udtrykket fra første færd er lugten af dårlig byplanlægning og manglende konsekvens indenfor hvad man vil, som betyder et førstehåndsindtryk af gammel industri og erhverv, i stedet for blomstrende turisme og kultur.

Vær med til at sikre en god og stabil fremtid for Thyborøn, gør det attraktivt at komme til Thyborøn, lad det se godt ud, og sikre at ny industri og erhverv ikke placeres på første parket - det vil næppe blive det store trækplaster for et attraktivt Thyborøn i fremtiden.

Ingen kommentarer: