mandag den 8. november 2010

Nyt integrationsoplæg - Er det mangel på respekt for fremtiden?

Så lader det til at vi får nye regler for familiesamføring i Danmark... og som sædvanligt fedtet godt ind i Finansloven - hvor det i bund og grund vel ikke hører hjemme, men ja man skal jo kunne tælle til 90 :-)

Jeg synes det er rigtigt godt med øget fokus på integration samt "kontrol" af at studerende også vitterligt studerer, jeg synes samtidig det er godt at 24-års reglen nu lader til at være historie - men så stopper klapsalverne også så småt.

Vi ved at vi i fremtiden kommer til at mangle hænder og fødder i Danmark, og det er ikke kun højt lønnede og dem der har en god uddannelse med i tasken... Vi kommer også til at mangle ufaglært arbejdskraft i nogen omfang, samt kommer vi til at mangle folk der kan opgraderes til socialt arbejde og personlig pleje og omsorg, bare for at nævne et par områder. Dette kombineret med at jeg i bund og grund mener at vi bør kunne rejse frit. Jeg vil fx gerne kunne slå mig ned i USA, England, Kina eller.... hvis det var det jeg havde interesse for, og hvis andre har lyst til det samme synes jeg også de skulle komme til DK.

Det er klart at vi skal bidrage til det land vi vælger eller har valgt at bosætte os i. Men jeg mener fortsat at vi skulle åbne vore grænser, og sige ja til "fri indvandring", dog med et par få "krav":
  • Har man haft en længere fængelsstraf skal man ikke lukkes ind umiddelbart
  • Laver man kriminalitet i Danmark der udløser fængelsstraf skal man udvises for bestandigt
  • De første 10 år man bor i Danmark har man ikke stemmeret, ingen ret til sociale ydelser (med mindre man selv forsikrer sig hertil) og man kan ikke ansøge statsborgerskab før efter denne dato
  • Børn følger dansk skole
  • Inden man kan få statsborgerskab skal man kunne tale og skrive dansk, samt bestå en test i sprogkundskab og samfundsrelevante spørgsmål (og nej her mener jeg hverken af religiøs eller monarkisk karakter)
Således sikrer vi at de der kommer enten kan forsørge sig selv, eller har en forsørger i Danmark. Man skal ved indrejsen angive en "sponsor" som er ansvarlig for en person de første 3 år man er i landet, således sikrer vi at folk ikke flytter til landet for at leve af "kriminalitet" - Samt at man er her fordi man er interesseret i at bo i landet.

Så åbne grænser, uden at vi risikerer vores velfærdssamfund og med maksimal sikkerhed for god integration og minimal mulighed for "udnyttelse" af reglerne.

Ingen kommentarer: