onsdag den 10. november 2010

Spænd hjelmen Per Ørum!

En værdikommission, hvad sker der Per Ørum??

Hvorfor skal vi bruge ressourcer på en værdikommission, er det for at politikerne vil have en liste at føre populismepolitik ud efter? Er vores politikere kommet så langt væk fra vælgerne/borgerne at de ikke selv længere har føling med deres egne vælgeres holdninger og værdier?

Hvis det er det der er tilfældet så står det godt nok skidt til. Er det ikke det der er grunden, så kan jeg kun frygte hvad det er der sker i hovedet på Per Ørum!

Er det fordi han vil have alle til at ligne hinanden, for at tro at der kan skabes et værk der skal indeholde fælles følelser og holdninger, som vi så skal bruge på at sørge for at vi hele tiden kan ”slå op” og læse hvordan vi skal være – det er da utopi. Holdninger og værdier ændres hele tiden, det kan godt ske at det ikke sker så hurtigt blandt Kristendemokraterne som hos os andre, men jo det ændres. Så værket vil være forældet den dag blækket er tørt.

Og at komme med den tese (som Per Ørum gjorde på P1 onsdag formiddag), at ved at arbejde 12 minutter mindre om dagen vil give mere livsglæde… det er da en forfærdeligt ensporet tanke. Jeg tvivler på at 12 minutters fri giver mere livsglæde hos den alm. dansker.

Nej så Per Ørum, start du hos dig selv. Hvis du vil sikre din datter et ordentlig værdisæt så start hos dig selv og din familie… Lad være med at tro at du ved et ringbind af ideer kan skabe et bedre Danmark. Noget af det smukke ved Danmark er vores forskellighed og retten til samme, det vi har fælles er at vi er danskere, men at tro at vi bliver gladere, tryggere eller mere danske ved at der er en kommission der ”samler ind” til et ringbind, det er da ikke bare utopi – det er også en floskel af værste skuffe.

Lad os drive real- og visionspolitik i stedet for populisme… det er det der lugter allermest af.

Ingen kommentarer: