torsdag den 6. januar 2011

En liberal verden - anno 2011

Hvad er en liberal verden anno 2011 i min optik?

En liberal verden er for mig ikke en verden hvor alt er frit og hvor alle har ret til alt - en sådan verden tror jeg ikke på.

For mig er lige muligheder for alle ikke det samme som at alle skal have lov til at blive læge...
Jeg tror på en verden hvor alle grundlæggende skal behandles ens og stilles lige for at kunne opnå de samme muligheder. Vi kan aldrig garantere at alle så når de samme muligheder, for det er i høj grad vores eget ansvar om vi tager de muligheder, de chancer og træffer de valg der gør at vi når dertil i vores liv som vi ønsker. Samtidig skal vi også alle være så realistiske i vores tilgang til vores egen fremtid og vores egen person, at alle selvfølgelig ikke har samme evner. Vi er ikke ens og vi er ikke alle egnet til de samme ting, fx tror jeg næppe at jeg nogensinde vil blive en god tømrer eller en god læge, af samme årsag vil jeg helt undlade at drømme om det, og jeg vil undlade at forsøge at gennemføre en uddannelse til samme, og i stedet rette mig selv og mine tanker mod det som jeg ved jeg har evner og kapacitet til.

Enhver er sin egen lykkes smed...
Sådan er det nu engang, vi må tage ansvar for os selv og vores eget liv. Samtidig skal vi selvfølgelig være gode til at hjælpe hinanden, udvikle hinanden og skubbe på og motivere hvor vi kan se at det er nødvendigt. Den samlede beholdning af lykke er ikke konstant, der er ikke mindre lykke til mig hvis min nabo bliver mere lykkelig.

Ingen kommentarer: