torsdag den 6. januar 2011

Er vores rygelov liberal?

Ja det mener jeg den er, og jeg mener endda den kan strammes endnu mere, uden at vi går på kompromis med liberalismen.

Mit ønske er at rygning totalt forbydes på offentlige steder, dvs. også i gågader m.v. - og hvorfor nu det?
Jeg mener ikke det er et frit valg, når man kan udsættes for passiv rygning. Passiv rygning dræber hvert eneste år mennesker. Jeg ønsker ikke at udsættes for passiv rygning, derfor ryges der ikke i min bil, der ryges ikke i mit hus og der ryges ikke på mit kontor, holder jeg en fest så ryges der heller ikke i festsalen. Jeg ønsker heller ikke at mine børn udsættes for passiv rygning, og jeg ønsker reelt set heller ikke at de skal se andre ryge, idet jeg ikke mener det er gavnligt.

Jeg mener rygere skal have lov at ryge. På trods af at rygning hvert år koster menneskeliv og koster vore sundhedskasser et usandsynligt højt beløb, som jeg mener kunne bruges bedre på fx forskning, behandling af andre sygdomme, bedre skoler og så meget andet - ja så mener jeg faktisk også at man stort set skal have lov til (næsten) alt, så længe det foregår hjemme bag husets 4 vægge.

Det er ikke fordi jeg er fanatisk, selvom nogen ville mene det, for fx synes jeg også at det burde være lovligt at ryge hash bag husets 4 vægge... Læs mere herom ved at klikke på "etiketten" Narko.

Man skal have lov til at ødelægge sig selv (til en vis grad), så længe det ikke skader os andre - og så længe det sker i "eget hus"...

For at vi kan sætte en effektiv stopper for rygning, så bliver vi nød til at henvise det til private hjem, hvor man må håbe at man ikke udsætter børn for det... eller andre der ikke ønsker det for den sags skyld, eller til "rygeklubber", rygerum på restaurationer eller lukkede gårdhaver m.v.

Rygning skal ikke forbydes, det skal blot reguleres og gøres ubekvemt... Og ja det er det samme der er gældende for alkohol - det kan for min skyld også godt henvises til "lukkede selskaber", diskoteker m.v., så vi slipper for druk på offentlige torve, med mindre udskænkning er godkendt.

Jeg ved godt dette ikke er en holdning der giver specielt mange stemmer... men det er nu engang min holdning :-)

Ingen kommentarer: