fredag den 21. januar 2011

Hvad skal vores børn tro på?

Jeg har igennem flere år været stor forkæmper for, at kristendomsundervisningen skulle fjernes fra den danske folkeskole... fint nok den er på kristne friskoler - men i folkeskolen hører det ingen steder hjemme.

Jeg synes i stedet at religionsundervisning (ikke kristendomsundervisning) skal lægges ind, som et naturligt element under historie og/eller samfundsfag.

Religioner, mytologi m.v. har haft en stor plads i opbygningen af det danske samfund, og det kan ikke fornægtes, men det ændrer ikke på det faktum at vi i dag (de fleste af os) er store modstandere af religiøs indoktrinering ved koranskoler m.v., men i realiteten er vi jo ikke et gran bedre. Og nej der er ikke et reelt frit valg, for vælger man at sit barn ikke skal deltage i "festen", så er barnet udenfor - og det kan ikke passe at det er det valg man har i dagens Danmark.

Danmark er ikke et kristent land, en tro fordrer et psykisk system hvilket et land pr. definition ikke er i besiddelse af, men ja en stor del af befolkningen er kulturkristne, dvs. de ynder at bruge kirken til barnedåb, konfirmation, bryllup og begravelse - samt til jul, og det skal de have lov til - men at vi andre påtvinges det, det giver ingen mening.

Lad den kulturmæssige del, såsom drift af x antal kirker tilfalde kulturministeriet, og folkekirken og andre kunne så herefter "leje" sig ind, så sikres vi den rent kulturmæssige arv, selve forkyndelsen skal de nok selv klare.

Jeg er ikke medlem af Folkekirken, primært fordi jeg mener det er falskt og medløbende at være medlem og betale til noget man ikke tror på. I stedet vil jeg hellere give en donation til den lokale kirke hvis jeg kommer der uinviteret... hvilket i sagens natur nok ikke kommer til at ske. Men jeg kunne opfordre alle kulturkristne og alle der ligesom mig hverken er kulturkristne eller kristne til at gøre det samme. Så støtter man det man reelt set gerne vil støtte, nemlig den lokale kirke og faciliteterne til kulturbrug.

Men nu til det jeg mener er endnu vigtigere end alt andet, når det kommer til religionsundervisning i skolen. Jeg ønsker på ingen måde at mine børn skal komme hjem og tro at kristendommen er rigtig. Det kan nemt være at lærerne fortæller at det er "tro", men det kan børn ikke skelne, når de allerede bliver fyldt med det i 1. klasse. Nej gem oplysningen til børnene selv kan tage stilling og vurdere hvad der er historie og fakta. Jeg synes at man i stedet for at bruge timer i skolen på at lære vores børn at tro på en historie, skulle bruge timerne på at lære dem at tro mere på sig selv. Det er heldigvis ikke et problem for mine børn, men jeg er ganske sikker på at at der er mange børn der ville have mere gavn at et par timers boost til deres eget selvværd og tro på sig selv... Det tror jeg vil gavne hele samfundet og specielt vores børn.

Skolen skal være forbeholdt oplysning og læring, ikke indoktrinering!

Ingen kommentarer: