fredag den 8. april 2011

Populismens højborg...

Det kommende folketingsvalg nærmer sig med hastige skridt, jovist er det ikke udskrevet endnu - og om det bliver på denne side en sommerferie eller ej, ja det må meningsmålingerne sikkert vise... Og hvorfor så det?

Politik har desværre en yderst kedelig tendens. Det burde handle om fremtiden, visioner og om at sikre det bedste for fremtidige generationer, for vores erhvervsliv, vores ældre, vores børn og os selv - men hvad handler det om? - Det handler om at vinde næste valg, om at sikre sig en periode mere, om at sikre et flertal... Men hvad gavner en periode mere eller et flertal, hvis ikke det er den "rigtige" politik der bliver skabt - så er det jo bare at trække tiden ud og lad skuden langsomt sænke sig selv.

VÅGN OP!

Tiden for sognerådspolitik og populisme bør stoppe nu, vi har ikke råd til det! Samarbejde på tværs af byer, kommuner og partier er eneste vej frem. Vi skal bruge hinandens stærke sider, hinandens gode idéer og vi skal udvikle hinanden for selv at kunne komme op i fart. Det er da skide lige meget om det skulle være tilfældet at Enhedslisten fik en god idé, hvis den virkelig var god så brug den da, selvom det er Venstre der skal stemme for for at den kommer i hus... Det handler ikke om hvem der fik idéen, det handler om hvem der tør at føre den ud i livet til gavn for os alle.

Det helt store problem i politik er at der er alt for mange røvhuller til alt for få taburetter. Og nej jeg mener bestemt ikke der skal flere taburetter til, tvært imod. Fjern regionerne og få professionalisme, vilje og ansvar til kommunalbestyrelserne, der så sammen med Folketinget skal se at få vendt den her skude.

Hvordan vi skal fjerne fokus fra populismepolitik til visionspolitik - ja det er det store spørgsmål. Om det vil hjælpe på "lysten til forandring" og "viljen til at lave reformer", hvis man kun havde 2 perioder, og derefter så skulle "sidde over" i 2 perioder, det ved jeg ikke... Men hvis ikke snart vores politikere lærer at se ud i fremtiden i stedet for at se på meningsmålinger og partiskel så opnår vi ikke den udvikling i det her land som vi burde og som vi kunne.

Ingen kommentarer: