torsdag den 25. august 2011

Afrika nu... Men hvad med os andre?

Ja det kan godt ske, at det virke en smule selvisk eller "behageligt" at kunne sidde i sin sofa med en kop kaffe og kage nok til at brødføde en mindre afrikansk stat, og derfor er dette indlæg da heller ikke på nogen måde hverken en provokation (ja tro det eller ej) eller en hån mod den kamp for bedre forhold i Afrika og hjælp til katastrofen.
Jeg har endda selv valgt at give et bidrag i kampagnen, og så kan det godt ske at det var i et "lotteri" på P3 hvor jeg samtidig kunne vinde noget - men jeg gav da trods alt.

Jeg synes det er forfærdeligt med al den elendighed vi har rundt om i verden, herunder i Afrika, herom skal der ingen tvivl være. Dog med det lille "in mente" at vi jo ikke kan redde hele verden her i lille DK - og nu kommer vi så til min anke...

Vi kan nemlig ikke redde hele verdenen, jeg synes det er flot at vi er et af de lande der giver suverænt mest pr. indbygger. Men til hvilken nytte vælger DR og TV2, som er de 2 primære kanaler i DK, som der stadig er folk der har som de eneste 2, at slå sig sammen og vælge at tage 3 timer en lørdag aften til "Afrika nu", således at man er afskåret for alm. lørdagsunderholdning, som vi da trods alt stadig har en smule af.

Det er fint at DR og TV2 kan danne fælles front, men det kan da gøres uden at ødelægge en hel tv-aften for de der kun har de 2 kanaler at gøre godt med. Jeg er heldigvis ikke een af dem, så jeg har mulighed for at slippe for en aften med fokus på elendighed. Havde de nu haft tanke på lidt andet end selviscenesættelse og nærmest hysterisk promovering af sig selv som de store frelsere i denne store verden af elendighed og hykleri - Så havde de måske valgt at dele aftenen op imellem sig, således at de havde taget 1,5 time hver på skift, så kunne der da lige være plads til lidt andet den aften.

Så havde vi haft et valg - Hvert fald lige om hvad vi ønskede at bruge vores tv-lørdag på.

Ingen kommentarer: