torsdag den 25. august 2011

Få nu den rygelov gennemført

Nu viser det sig atter engang at rygeloven har spillet fallit.

På flere værtshuse, cafeer og diskoteker ryges der i flæng, og nej ikke fordi de er under 40kvm, men fordi ejeren har større fortjeneste på at der må ryges, end han har omkostninger ved bøden.

Hvis man har en lov så skal den overholdes, og det er man som samfund og lovgiver nød til at kunne tilsikre, ellers skal den fjernes.

Hvad kan vi så gøre med rygeloven, ja der er 2 muligheder (som ikke er et enten/eller men et både/og), hvis ikke vi vil give fortabt og opgive kampen for bedre sundhed....

Vi kan enten vælge at fjerne reglen om de 40kvm og lade alle være lige for loven - Det vil gøre det nemt at "holde styr på beværtningerne". Nu ved alle at hvis der ryges så er det ulovligt, og vil kunne koste en bøde... hvilket leder mig videre til skridt nummer 2...

Det er at hæve bøderne, primært for beværtningen - det er dem der skal "skræmmes", hvis der var mere kontrol, så er jeg sikker på at bøden for gæsterne egentlig er okay. Men derudover skal der være en sanktion overfor beværtningen, at hvis de 3 gange indenfor 3 år tages i at der ryges på deres værtshus/diskotek, ja så mister de deres bevilling i 3mdr. Det er da til at forstå.

Ovenstående skal selvfølgelig kombineres med bedre/mere kontrol, det er jo den eneste reelle mulighed vi har for at håndhæve lovgivningen.

1 kommentar:

Mogens Joergensen sagde ...

Der er øjensynligt ingen grænser for den hetz, der skal køres mod rygerne. Det er på tide at der tages til genmæle overfor "de frelste".
Efterhånden er det en folkesygdom, at føre hetz mod rygerne af politikere og ikke rygere for blot at nævne et par eksempler.
Hvad med at feje for egen dør først - hvad med at forbyde trafikken i København, der er biler som forurener voldsomt, feks. gamle dieselbiler som indhyller byen i forurening - Hvad med de byer der er plaget af smog - Jeg var lige ved at misse lufthanen hvor fly læsser tonsvis af forurening ud over hele byen.
Næe, der er mange andre områder at tage fat i - så hvis du vil feje, så fej for egen dør først.
Jeg har venner der er fanatiske ikke rygere, men når de starter deres gamle dieselbil, indhylles hele kvarteret i blå dieselos -hvor er logikken i ikke rygernes hetz –
Tag dog problemerne op i den størrelsesorden, som de har – hvad med de kulfyrede kraftværker, hvad med affaldsabrændingen, hvad med virksomhedernes forurening – Hvor malplaceret er ”de frelstes” hetz mod rygerne.
Hvis du går på værtshus, så find et andet, hvis der ryges det pågældende sted – det kan ikke være så svært.
Hvad tror du, at man får ud af at gøre rygningen så forbudt ? – Det bliver mere og mere interessant for de helt unge mennesker – lad os finde en balance og respektere hinanden.
Der er ikke længere tale om, at man lægger forbud mod rygning af en sundhedsmæssig årsag - næ, det er nu blevet en nationalsport, at genere rygerne på flest mulige måder. Men dybest set er det med de nuværende rygeregler bare et udtryk for at de frelste ikke bryder sig om lugten af cigaretrøg – og som sagt, så find et andet sted.
Dette er en krig, som rygerne ikke kan vinde, men rygerne kan kræve, at få lov til at være i fred, så længe vort samfund rummer så mange andre forureningskilder – hvor mange bliver kvæstet eller dræbt i trafikken, hvert år – hvor mange dør af forurening fra biler, fly, kraftværker osv.
De ikke rygende ”frelste” bør nok forlade København i en vis fart, hvis man er så bange for røg, at man ikke kan gå ind på et sted, hvor der er blevet røget en cigaret – Hvor mange dør af druk ? – måske du skulle holde dig helt væk fra byens steder, hvor der udskænkes spiritus – og sådan kunne vi blive ved.
Der må være stor interesse for ”de frelste” at finde forureningsfri steder – hvad med at anskaffe en forureningsmåler – så vil København blive en øde by, meget hurtigt.
Helt ærligt hvor vil du hen ?
Rygerne har respekteret ”de frelstes” ønsker i vid udstrækning – men vi har nået et punkt, hvor det må siges at være nok – Løs de andre problemer først, så vil selv jeg, synes at en ny rygelov er ok, men ikke et sekund før.
Vi er ved at være trætte af forbudsDanmark , som ikke mindst de borgelige har etableret gennem næsten 10 år. Tidligere grinede vi af svenskerne med alle deres mærkelige regler – men vi er kommet stærkt efter og har slået Svenskerne med adskillige hestemuler.
Lad os tales ved, når al forurening er væk fra byens gader.
NB! Jeg kan se, at du skal godkende kommentarer til dine indlæg - Det er jo i tråd med din indstilling omkring rygerne - Det ville jo ikke være så godt, at der kom nogle negative kommentarer i din blog, så jeg forventer dybest set ikke, at se mit svar på din blog.