mandag den 30. juli 2012

Skyd alle rygere

... Det ville nok være en kende overilet, og mon ikke vi kunne finden en løsning hvor alle blev vindere i "rygekampen".

Flere organisationer foreslår lige nu nye stramninger i rygeloven. At bl.a. rygning skal være forbudt på flere udendørsarealer, såsom strande, forlovscafeer, strande, togperroner og parker mv. Jeg mener det er en genial ide, så vi bl.a. endnu bedre kan sikre at fx børn ikke udsættes for passiv rygning.

MEN hvorfor ikke slå 2 fluer med et smæk? Hvorfor ikke lave rygecafeer hvor man skal være 18+ for at være. Her kan man så købe cigaretter og ryge, evt med mulighed for køb af mad, alkohol mv. Stederne skal selvfølgelig reguleres og kontrolleres af myndighederne med certificering, således der sikres at der kun er et givent antal i hver by, og evt åbningstider overholdes.

Og når vi nu er igang, så kunne vi jo sikre et opgør med en stor del af narkoproblematikken ved at fjerne den illegale handel med hash fra pusherne og de hårde stoffer. Vi kunne flytte hashhandlen ind på disse rygecafeer under samme kontrollerede forhold.

Alle skatter/afgifter mv fra disse cafeer skulle så øremærkes til området for afvænning, behandling mv for rygning, narkotika mv.

Om rygning så også skal forbydes indenfor hjemmets 4 vægge mener jeg ikke, hvis det ikke er til gene for andre. Det betyder bl.a. at rygning hvis der er børn tilstede skal undgåes, ligesom rygning i bil bør forbydes - dette af trafiksikkerhedsmæssige årsager.

Ingen kommentarer: