søndag den 1. maj 2016

I dag må være en sørgelig dag ...

ja for både Fagforeningsdanmark og for planteskoler mv.

Den første maj er jo traditionens tro, dagen hvor mange danskere jf deres overenskomst får en dag betalt til at tage på planteskolen og på genbrugspladsen.. Hvertfald indtil værtshusene åbner. Men nu ligger dagen så på en søndag?! Betyder det nu at de selv skal betale for dagen? Eller bør den ikke blive refunderet, og byttet til en anden hverdag?

Jeg synes det er skamligt hvis vi er kommet dertil hvor arbejderne skal til at bruge deres alm fritid på sådanne sysler, hvad bliver det næste?!

:)

Nu vil jeg nyde det gode vejr, og nyde at bruge en weekenddag på at hygge med familien - og glæde mig over at jeg nu aldrig betaler medarbejdere for at holde fri 1. maj eller for den sags skyld andre dage der ikke er en regulær weekend :)

2 kommentarer:

Unknown sagde ...

Nu er det jo sådan at arbejderne selv betaler denne fridag. Måske det kan gå lidt ud over en produktion, men der er INGEN arbejdsgiver der betaler- så hvad folk bruger denne dag til er godt nok deres eget valg. Tag en tudekiks og giv folk de rigtige informationer

FRUERGAARD sagde ...

Det passer jo ingenlunde. Der er masser af arbejdsgivere der betaler løn til medarbejderne den dag. En stor del af de månedslønnede, herunder mange offentlige ansatte, får betalt fridagen. Der sker ingen reduktion i månedslønnen for 1. maj. Og så siger du at det kan gå LIDT ud over produktionen, det var dog en mærkværdig betragtning. det tager 1/22 del af den samlede månedlige produktion, det koster sq en hel del.